19 MAYIS 100'ÜNCÜ YILINDA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Milli Mücadelenin 100'üncü yılı Balya'da coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, anıt önünde düzenlenen tören sona erdi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenden sonra, Balya Kaymakamı Fatih Topuz, Belediye Başkanı Başkan Orhan Gaga, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar  Atatürk Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 19 Mayıs programını izlediler.

Gündüz gerçekleştirilen tören ve etkinliklerin  ardından Balya Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı etkinliği çerçevesinde vatandaşlar 21:30'da Cumhuriyet Meydan'ında toplandı. Balya Kaymakamı Fatih Topuz, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga'nın katılımıyla grup meşaleler ve davullar eşliğinde yürüyüşe geçti. Vatandaşlar, Türk Bayraklarını sallayarak, ilçe sokaklarında yürüdü. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen yürüyüş oynanan oyunlar ile son buldu.