10 KASIM’DA ATA’YA SAYGI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle anıldı. Belediye binası Atatürk Anıt’ı önünde başlayan törende, İlçe Kaymakamı Fatih Topuz,Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç,kurum amirleri,siyasi parti ilçe temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı okundu, ardından Atatürk Anıtındaki tören sona erdi.

Vefatının 80.Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Programın ikinci bölümü Balya Çok Programlı Lisesi Salonu’nda devam etti. Öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Gazi Mustafa Kemal’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Duygulu anların yaşandığı sinevizyon gösterisinin ardından Okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program ödül töreniyle sona erdi.

Belediye Başkanı Osman Kılıç’dan 10 Kasım Mesajı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,Türk milletine kast etmek için sıraya giren düşman odaklara karşı milletini uyardığını,milli uyanışa liderlik yaptığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin onun sayesinde gıpta ve hayretlikle izlenen bir ülke haline gelerek ateşle çevrili bir vatan coğrafyasında varlık ve birliğine sahip çıkmıştır.

Gazi Mustafa Kemal bir fikir ve aksiyon mihveri,milletine gönülden bağlı ve inanmış bir dava şuurudur.Aynı zamanda askeri bir deha,taktik ve strateji ustasıdır.Bu özellikleri sayesinde 1919'lu yıllardan 1922 İzmir'ine kadar kurtuluşumuzun ana çatısını ilmek ilmek dokumuş,bağımsızlığımızın kalelerini aşama aşama inşa ve ihya etmiştir''dedi.