CUMHURİYET 95 YAŞINDA

Balya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yıl kutlama programı 28 Ekim’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye çelenkleri sunulmasıyla başladı.Balya Kaymakamı Fatih Topuz, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç,protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar programa katıldı. Kaymakam Fatih Topuz,günün önemine dair bir konuşma yaptı. Ardından 29 Ekim için düzenlenen resim, şiir, deneme, afiş ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerden bazıları programda şiirlerini okudu.Tören, Balya’da yer alan resmi, sivil kurumlar ve okulların tören geçidiyle sona erdi.

29 Ekim akşamında bando eşliğinde Cumhuriyet ve Demokrasi yürüyüşü fener alayı düzenlendi. Balya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Belediye önünde toplanan grup ve Balya Belediyespor’un sporcuları ellerindeki meşalelerle yürüdü. Marşlara eşlik eden kalabalığa çevredeki Türk Bayrağı sallayan ve alkış tutan vatandaşlarda destek verdi.