16.03.2022
ÜNLÜ ŞEF ÖMÜR AKKOR BALYADA
    Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Belediyemizin işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyon kapsamında ünlü şef Ömür Akkor’u ağırladık. Türkiye’yi karış karış gezerek Osmanlı ve Türk mutfağı üzerine araştırmalar yapan çok sayıda kitabı olan fenomen şef Ömür AKKOR Balya lezzetlerini tatmak üzere misafirimiz oldu. 
    Özellikle Balya tereyağı ve esmer höşmerim üzerine incelemeler yapan Ömür AKKOR’a diğer yöresel yemeklerimizde tanıtıldı. İlçemiz çok amaçlı toplantı salonunda hazırlanan Keşkek, Kulak Hamuru, Şibit, Saçaklı Mantı, Koyuneri Çöreği, Külde Ekmek, Mısırlı Kırma, Kazan Tarhanası Çorbası, Kuruyufkalı Sütlü Tatlı, Sütlü İrmik Tatlısı ve Kuru Biber Haşlaması gibi yemeklerin yanı sıra BalyaTereyağı ünlü şefin beğenisini kazandı. 
    Esnaf lokantalarımızı, ziyaret eden Ömür AKKOR yöresel lezzetlerine ve tarihi dokusuna hayran kaldığı Balya’yı tekrar ziyaret etmek üzere planlama yaptı. Esnaf ziyaretinden sonra tarihi yerlerimizi ziyaret eden fenomen şef Balya lezzetlerini yarın sosyal medya hesaplarından yapacağı yayın ile tanıtacak. Güney Marmara Kalkınma Ajansına ve Ömür şefe Balyamızın tanıtımına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.

Soru ve Görüşleriniz