Fen İşleri Müdürlüğü
Mehmet CURA

Özgeçmiş

1966 yılı Balıkesir ili, Balya ilçesi, Danişment köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.1984 yılında Balıkesir 100.yıl Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. Isparta Meslek Yüksek Okulu inşaat teknikerliğinden mezun olduktan sonra çeşitli iş kollarında çalıştı.

1999 yılında Balya Belediyesinde işçi olarak olarak göreve başladı. 2018 yılında Anadolu Üniversite İşletme bölümünden mezun olmuştur.2019 yılı Mart ayı itibariyle İmar ve Şehicilik Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Müdürlük Bilgisi

5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Belediye Başkanının verdiği yetki çerçevesinde Belediyemiz Fen İşlerinde her türlü yatırım harcamalarının ihale dosyalarının hazırlaması, istihkak kesin hesap işlerinin ifası, imar kanunu ve yönetmelikleri kapsamında bilumum imar işleri, Belediyenin ve halkın yapım, imar işleriyle diğer buna benzer günlük işler bu serviste düzenlenip, takip, ikmal ve ifa olunmaktadır.

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü 1 müdür, 1 sözleşmeli memur(inşaat mühendisi), 1  teknik personeli, 3 kadrolu işçi, 27 hizmet alımı personeli ile hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüzün sorumluluk alanları ve başlıca çalışmalarımız şunlardır;

Müdürlüğün yetki ve hizmet alanında kalan yapı, tesis, onarım, inşaat ve hizmetlerin yıllık yatırım, plan ve programlarını yapmak. Söz konusu hizmet ve yatırımların ihale edilmesini, kontrollük işlerinin yürütülmesini sağlamak.Yapı tesis onarım ve inşaat işlerinin kontrollük işlerinin yürütülmesini yapmak veya yaptırmak,Hizmet ve yatırımlar için gerekli olan malzeme, iş makinesi, yedek parça vb. Diğer ihtiyaçların teknik şartnamelerini hazırlamak/ hazırlatmak ve temin etmek.İmar Kanunun 18. maddesine göre uygulaması ve altyapısı tamamlanmış yolları açmak.Açtığı yolların tekniğine uygun olarak temel ve üst kaplamalarını yapmak ve ya yaptırmak.Alt yapı ve üst yapı konusunda ilimizde faaliyette bulunan diğer kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlamak için periyodik toplantılar yaparak altyapı işlerinin koordinasyonunu ve takibini yapmak.Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere tekniğine uygun asfalt üretimini yapmak veya yaptırmak bu konuda gerekli alımları yapmak,Parke şantiyesinde ürettiği veya dışarıdan satın aldığı beton bordür taşı ve beton parke taşı ile alt yapısı tamamlanmış yollara döşeme işlemini yapmak ve yaptırmak.Belediyeye ait araç ve iş makinelerinin akaryakıt ihtiyacını karşılamak üzere gerekli iş ve işlemleri yapmak, bunlarla ilgili giriş çıkış kayıtlarını tutarak takip etmek,Yol ve kaldırımların sürekli hizmette olması için gerekli bakım ve onarımı yapmak veya yaptırmak,Belediyeye ait yapıların tadilatı elektrik bakım ve onarım işlerini yapmak veya yaptırmak.Belediye Encümen kararı ile muhtaç sahibi şahısların oturdukları konutların bakımını, tamirini, tadilatını yapmak veya yaptırmak,Belediye sınırları içindeki okul binalarının ve bahçesinin, muhtarlık binalarının, kırsal Mahallelerdeki kamu alanlarının bakım ve onarım ve düzenlemesini yapmak ve yaptırmak,Gecekondu veya kanunen yerinde korunması mümkün olmayan yapıların yıkım işlerini yapmak/yaptırmak.Belediyeye ait araç ve iş makinalarının verimli çalışmalarını sağlamak talep halinde ve iş durumuna göre görevlendirmeleri yapmak, iş makineleri ile ilgili her türlü tamir, bakım işlerini, akaryakıt teminini sağlamak,Belediye gelirleri Kanununun 86 ve 89. maddeleri gereğince, yol harcamalarına katılma paylarının kanun ve ilgili yönetmelikteki usullere göre hesaplanarak tarh ve tahakkukunu yapmak,Korkuluk imalatı gibi çeşitli demir işlerini yapmak / yaptırmak,Teklifi Müdürlükçe hazırlanan trafikle ilgili işlerde uygulamanın projeye uygunluğunu denetlemek,

HABERLER


  • Orhanlar, Koyuneri ve Kadıköy Mahallelerindeyiz...

            Başkanımız Orhan GAGA ile birlikte Meclis Üyemiz İbrahim BENLİ ile birlikte Orhanlar, Koyuneri ve Kadıköy Mahallelerini ziyaret ederek yaptığı ve yapacağı çalışmalar üzerine muhtarlarımız ve mahalle sakinleri ile görüş alışverişinde bulundu

    DEVAMINI OKU
  • Bengiler ve Müstecap Mahallesindeyiz

          Başkanımız Orhan GAGA, Başkan Yardımcılarımız İksan DURAN ve Naim ÇAKIR ile birlikte Bengiler ve Müstecap Mahallesinde vatandaşlarımız ile bir araya geldi. Yıkılan köprü yerine yenisi yapılan köprüde incelemelerde bulundu.

    DEVAMINI OKU
  • Orhanlar, Danişment ve Kayapınar Mahallesindeyiz

    Başkanımız Orhanlar, Danişment ve Kayapınar Mahallelerini ziyaret ederek Muhtarımız ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

    DEVAMINI OKU
  • Bengiler Köprü Yapımı

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından gelen görevli personeller ile ile birlikte Bengiler Mahallemizde hava şartları nedeniyle göçen yolda yapımı başlatılan köprü çalışması üzerine muhtarımız ve hemşehrilerimiz ile görüş alışverişinde bulunduk.

    DEVAMINI OKU
  • Medrese Mahallesindeyiz

        Başkanımız Medrese Mahallesini ziyaret ederek Muhtarımız ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

    DEVAMINI OKU

Soru ve Görüşleriniz