Yazı İşleri Müdürlüğü
Necla KÖŞGER

Özgeçmiş

01.12.1982 yılında Balya Belediyesinde memur olarak göreve başlamıştır. 1991 yılından itibaren Yazı İşleri Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Halkla İlişkiler ve Kamu Yönetimi mezunudur.

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Müdürlük Bilgisi

Müdürlüğümüz Belediye Başkanlığına bağlı Tüm Müdürlüklerde ve bunlara bağlı birimlerde görev yapan personelin 5510 Sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanunu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu,4857 Sayılı İş Kanununa ek olarak tüzük ,yönetmelik,tebliğ ve kanun hakkında kararnameye dayanarak,çalışanların işe girişinden emekli olana kadar geçen süredeki özlük ve sosyal hizmet bilgilerini kaydeden,muhafaza eden ve bunlarla ilgili her türlü yazışmayı yapan,5393 Sayılı Belediye Kanununun yüklediği yükümlülükler ve belediyemizin en yüksek karar organı olan Belediye Meclisi ile Encümenimizin tüm yazışma ve işlemlerini sağlar ve sosyal hizmetler ve yardım yönetmeliğine göre çalışır.

Belediyenin iç ve dış yazışmalarının takibi ve sosyal hizmetler amacıyla 1 Müdür ,1 Şef,1 memur, 1 daimi işçi ve 11 hizmet alımı personelden oluşmaktadır. Birimimizin sorumluluk alanları ve başlıca çalışmalarımız şunlardır;

Belediye Başkanının gözetimi ve denetimi altında yürürlükteki mevzuat gereği,Müdürlüğünün;Sevk ve idaresinin organize edilmesini,kadro arasında görevlerinin dağıtılmasını,iş ve işlemlerinin yeniden tanzimine ilişkin dahili düzenlemeleri yapar.Başkandan aldığı yazılı ve sözlü talimatları yürürlükteki mevzuat hükümleri ile Yazı İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğine göre yerine getirir.Bütün yazışmalarda Resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller hakkında yönetmelik uygulanır.Müdürlüğü Başkanlık huzurunda temsil eder.Müdürlüğün yönetiminde tam yetkili ve sorumlu kişidir.Müdürlüğün yıllık bütçesini hazırlar.Müdürlüğün harcama yetkilisi ve Müdürlükte çalışan personelin 1. Sicil Amiri olup,Memur personelin başarı ve performans değerlendirmesini yapar.Personeli arasında yazılı görev dağılımını yapar.Müdürlük bünyesinde tüm iş ve işlemlerinin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesini ve Müdürlükte çalışan personelin özlük işlemlerinin mevzuat çerçevesinde yürütümünü sağlar.Yazı İşleri Müdürlüğü ile diğer müdürlükler arasında koordinasyon sağlar.Meclis ve Encümen toplantılarının organize edilmesini ve Belediye Meclis ve Belediye Encümeninin görüşülmesi için sevki gelen evraklar ile başkanlık adına gündemlerinin hazırlanmasını sağlar.-Belediye Encümen toplantısına belediye başkanının görevlendirme yazısı ile Encümen Memur üyesi olarak katılır.Resmi Gazetede yayınlanan,Belediye ile ilgili Kanun;yönetmelik ve genelgelerin; ilgili birimlere bir üst yazı ile gönderilmesinin kontrolünü yaparak,diğer birimleri bilgilendirilir.Belediye Başkanının Evlendirme Memurlarına vermiş olduğu Evlendirme İzin onayı doğrultusunda Başkan adına kayılan nikahların zamanında kanunlara ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmasını sağlar.Müdürlülük personelinin sağlık,izin ve özlük işleri ile ilgili iş ve işlemlerinin yazışmasını yaptıktan sonra arşivlemesini yapar.Belediye Başkanlığına gelen Resmi Gazete,yönetmelik,genelge ve yararlı dergilerin abonelik işlemlerini yaparak,ilgili yerlere ulaşımını sağlar.Müdürlüğünde bulunan taşınır mal hesabını tutar ve listesini hazırlayarak büroya asar.Müdürlüğün e-mail adresine gelen bilgileri kontrol ederek süresinde cevap verilmesini sağlar.4109 Sayılı Muhtaç Asker Ailesi Yardımı ile alakalı Kanun gereğince,müracaata uygun olanların işlemlerini alarak gerekli yerlerle yazışmasını yapar.Durumu uygun görülenler için Belediye Encümenine maaş bağlanması teklifini hazırlar,Encümence verilen karar doğrultusunda ödeme yapılabilmesi için Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderir.

HABERLER


  • DEPREM YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

        Balya Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Başkan GAGA’nın çağrısının ardından Balya Belediyesine akın eden vatandaşlar yardım malzemelerini teslim etti. Saatler içerisinde dolan 2 TIR bölgeye hareket etti.    Ertesi gün 1 TIR ve Çöp Toplama aracımızı bölgeye sevk ettik.

    DEVAMINI OKU
  • HOŞGELDİN BEBEK

        9 aylık serüvenin sonunda tarifi olmayan birçok duyguyu bir arada yaşayan ailelerimizin sevincini yürekten paylaşıyoruz. İlçemizdeki yeni doğum yapan ailelerin evlerine ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyarete gidilen ailelere destek olmak adına bebeklerin temel ihtiyaçlarını kapsayan çantayı onlara hediye ediyoruz. 

    DEVAMINI OKU
  • 2022 Yılı Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı

            Aralık Ayı belediye meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda aldığımız kararların ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.        Meclis kararlarına belediyemiz web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

    DEVAMINI OKU
  • Şehit Mezarlarının Çevre Temizlik Çalışmaları Yapıldı

    Şehit Mezarlarının Çevre Temizlik Çalışmaları Yapılıyor. İlçemizdeki tüm Şehitlerimizin mezarları Balya Belediyesi tarafından temizlenerek, çiçek dikimi, bayrak direklerinin boyanması, bayrak yenilenmesi, bakım ve onarım çalışmaları düzenli olarakyapılmaktadır. Ayrıca Düzenli olarak da şehit ailelerini ziyaret eden Başkan GAGA, vatanımız uğruna can veren şehitlerimizden dualarını eksik etmediğini ve ailelerinin her daim yanında olduğunu ifade ediyor.

    DEVAMINI OKU
  • 2. Balya Gümüşköy Sonbahar Buluşması

        15-16 Ekim 2022 2. Balya Gümüşköy Sonbahar Buluşması tüm doğa tutkunu ve kamp severlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

    DEVAMINI OKU

Soru ve Görüşleriniz