İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
Mehmet CURA

Özgeçmiş

1966 yılı Balıkesir ili, Balya ilçesi, Danişment köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.1984 yılında Balıkesir 100.yıl Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. Isparta Meslek Yüksek Okulu inşaat teknikerliğinden mezun olduktan sonra çeşitli iş kollarında çalıştı.

1999 yılında Balya Belediyesinde işçi olarak olarak göreve başladı. 2018 yılında Anadolu Üniversite İşletme bölümünden mezun olmuştur.2019 yılı Mart ayı itibariyle İmar ve Şehicilik Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Müdürlük Bilgisi

Müdürlüğümüz 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili tüm yönetmelikler doğrultusunda, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının ve 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planının belirlediği şartlara ve Belediye Başkanının verdiği yetki çerçevesinde şehrin yapılanmasını sağlamak, her türlü proje konuları, imar mevzuatıyla ilgili talepleri, şikayetleri düzenli bir şekilde takip etmek ve sonuçlandırılmasını sağlamaktır.

Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1 müdür, 1 daimi işçi, 2 hizmet alımı personel, 2 kısmi sözleşmeli mimar ve harita ve kadastro mühendisi ile hizmet vermektedir.

Müdürlüğümüzün sorumluluk alanları ve başlıca çalışmalarımız şunlardır;

Belediye sınırları içerisindeki tüm yapılaşmaların plan, fen,sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak,Kesinleşen 1/5000 ölçekli nazım imar planları doğrultusunda 1/1000 ölçekli imar planlarını,ıslah imar planlarını ve değişikliklerini yapmak veya yaptırmak, yapılan planları/ plan değişikliklerini hazırlamak, başkanlık makamının olurlarıyla Belediye Meclisine sunmak, Belediye Meclislerince uygun görülen ve onay ilan aşaması tamamlanarak kesinleşen imar planlarının, parselasyon planlarını yapmak/yaptırmak karar alınmak üzere hazırlanan dosyaları Başkanlık Makamı olurlarıyla Belediye Encümenine sunmak. Kesinleşen parselasyon planlarını askı ve ilan işlemleri yapıldıktan sonra tescil yapılmak üzere Kadastro/tapu Müdürlüklerine iletmek,Meclis ve Encümen kararını gerektiren diğer dosyaları Başkanlık Makamına hazırlayarak sunmak,Uygulama İmar planı bulunmayan alanlarda Uygulama İmar planlarını yapmak ve yaptırmak,Yetki sınırları içinde bulunan tüm alanlarda imar düzenlemesi yapmak suretiyle daha iyi ve yaşanılabilir bir çevre oluşturmak bu amaçla halkı bilgilendirmek,Onaylanan planlar doğrultusunda parsellerin Yol kotlarını ve İmar Çaplarını hazırlamak ve talep üzerine ilgililerine vermek,Binaya ait mal sahipleri yada vekillerince müdürlüğe sunulan projeleri inceleyerek onaylamak,Onaylanan projeler doğrultusunda yapı izini vermek,İnşaatı süren yapıların ruhsatına uygun devam ettiğine dair tüm vizelerini yapmak/ yaptırılmasını sağlamak,Yapı denetim Firmalarının Kanun ve yönetmelikten gelen iş ve işlemlerini, bu firmalarla ilgili diğer kurumlarla gerekli yazışmaları yapmak,İnşaat Ruhsatı ve eklerine uygun olarak biten binalara mevzuat doğrultusunda yapı kullanma izin belgesi vermek,İmarlı bölgede İnşaatı devam eden yada biten yapılardaki ruhsat ve eklerine aykırı hususların tespiti halinde mevzuat doğrultusunda işlem yaparak yaptırımları uygulamak ve uygulatmak,İmarsız bölgede gerekli denetimleri yapmak mevzuata aykırı yapılaşma tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemleri ve yaptırımları uygulamak ve uygulatmak,Dosyaların arşivde usulüne uygun olarak saklanmasını sağlamak,Mevzuata, Şehircilik ve planlama ilke ve esaslarına aykırı karar alan kurum ve kuruluşların kararlarına karşı gerekli araştırmaları yaparak gerektiğinde Hukuk İşleri Birimine görüş bildirmek,Müdürlüğe gelen yazı ve dilekçeleri süresi içerisinde yanıtlamak,Engelli yada engelsiz herkese hizmet verebilecek nitelikte fiziki ve sosyal çevre koşullarının iyileştirilmesi için projeler geliştirmek ile görevli ve yetkilidir

HABERLER


  • TOKİ Konutları Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

        Balya 2. etap TOKİ konutları 7-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında hak sahiplerine teslim ediliyor.İlçemizdeki konut sorununu çözüme kavuşturmaya yönelik çalışmalar sonucu ilçeye kazandırılan 2. etap TOKİ konutları Balya'ya hayırlı olsun...

    DEVAMINI OKU
  • Terminal, İtfaiye ve Kavşak Çalışmalarında Sona Gelindi

    İlçemize kazandırılacak olan Terminal, İtfaiye İstasyonu ve Balıkesir girişindeki kavşak çalışması için gerekli projeler tamamlandı. 

    DEVAMINI OKU
  • Bu Hafta Neler Yaptık

    BU HAFTA NEREDE ÇALIŞTIK!- Cumhuriyet Meydanımızda İftar soframızda #Ramazan’ın bereketini hemşehrilerimiz ile hep birlikte paylaştık.- İlçemizde kadınlarımızın girişimi ile Üreten eller pazarımız hemşehrilerimize hizmet vermeye devam ediyor.- İlçemiz kabristanlığında ekiplerimizce çevre düzenleme çalışmaları devam etmektedir.- Belediyemizin araç filosuna kendi kaynaklarımızla aldığımız 2 adet hizmet aracını kazandırdık.- Ören Mahallemizde bulunan aşevinde boyama çalışmaları ekiplerimizce tamamlanmıştır.- İhmallerle yıkım ve yok oluş tehlikesi altında olan ilçemizin hazinesi tarihi kalıntılarımızın restore edilmesi için gerekli görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz.- Yenikavak Mahallemizde imam evinin yapımı için ekiplerimizce gerekli çalışmalar devam etmektedir.- İlçe genelinde Temizlik İşleri ekiplerimizce temizlik çalışmaları titizlikle devam ediyor.- İlçe genelinde tüm mahallelerimizde bulunan mezarlıklarda gerekli ilaçlama çalışmaları ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor.- Belediyemize kazandırdığımız depomuzda gerekli düzenlemeler ekiplerimizce gerçekleştiriliyor.- İlçe merkezi ve mahallelerimizde alt yapı çalışmalarından sonra bozulan parke taş döşemeleri ekiplerimizce tamir edilmeye devam ediyor.- İlçemizde araç fenni muayene hizmeti periyodik aralıklarla devam etmektedir.- İlçemiz Karakuzu mevkiinde stabilize yol çalışması ekiplerimizce tamamlanmıştır. - Belediyemize kazandıracağımız araç bakım ve tamirhane çalışmaları ekiplerimizce tüm hızıyla devam etmektedir.- Zabıta Amirliğimizce sizlerin kaliteli hizmet alabilmesi ve menfaatlerinizin korunması amacıyla denetimler devam etmektedir.- İlçe merkezimizde yeşil alan ve park yapımı için çalışmalarımız ekiplerimizce devam ediyor.- Belediyemize ait atölyemizde üretim çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

    DEVAMINI OKU
  • S.S. Balya İlçesi Merkez ve Kırsal Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

         Başkanımız Orhan GAGA, S.S. Balya İlçesi Merkez ve Kırsal Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’mizin üretim fabrikasının yerinde ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Gece gündüz demeden inşaat tüm hızıyla devam etmektedir.

    DEVAMINI OKU
  • Yeni Sanayi Sitesi Projesi

             Başkanımız Orhan GAGA Balya'daki sanayi esnaflarımız ile buluştu. Yeni yapılacak sanayi projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Esnaflarımız konu ile alakalı bilgilendirildi.

    DEVAMINI OKU

Soru ve Görüşleriniz